Renovering af bevaringsværdige bygninger – Tønder

Firmaet Knud Weiland ApS

Murerfirmaet, Knud Weiland ApS, har base i Danmarks ældste købstad, Tønder.  

Den smukke, gamle by, Tønder, er hjemsted for helt unikke og bevaringsværdige bygninger, f.eks. Drøhses Hus fra 1672, som er en af de mest velbevarede bygninger i byen.  

Hos Knud Weiland ApS har vi en stor kærlighed til murerfaget, og det går hånd i hånd med vores spidskompetence, nemlig at renovere bevaringsværdige bygninger. Vi er meget bevidste om, at vi ikke blot bevarer og renoverer en bygning, men et stykke historie. Og det er vi stolte af.  

De smukkeste, gamle bygninger fortæller hver især deres egen historie om kultur, arkitektur og lokal betydning. Det synes vi man bør værne om. 

Med stor respekt og forsigtighed, renoverer Knud Weiland ApS bevaringsværdige bygninger i hele Sønderjylland. Særligt Tønder og Ribe bugner af historiske bygninger, hvor tidens tand har sat sit spor.     

Vi går tilbage i tiden  

Det forpligter, når vi arbejder i ly af historien – det ved vi godt. Vi har altid 8-12 dygtige murere i vores håndværkerteam. De har alle både den nødvendige, faglige viden og professionalisme, der skal til, for at kunne varetage opgaven med renovering af bevaringsværdige bygninger.  

Med over 40 års erfaring, ved vi et og andet om at renovere bevaringsværdige bygninger. Vi tager altid udgangspunkt i de gamle metoder og det håndværk der er anvendt i den oprindelige opførelse. 

Det er en stor opgave, når bevaringsværdige bygninger skal renoveres. Derfor giver vi os altid god tid til at gennemgå bygningen, og komme med et retvisende oplæg, der giver et overblik over tidsforbrug og økonomi i forbindelse med opgaven. Ligesom vi altid kommunikerer løbende, hvis der sker ændringer i tidsplaner eller budgetter.  

Så vidt muligt, genbruger vi de gamle materialer eller finder nogen, der er passer til bygningen, så det blender naturligt ind, og giver et smukt resultat.  

Murerfirmaet Knud Weiland ApS laver både renovering af bevaringsværdige bygninger, og ombygger de historiske rammer i det omfang det er muligt. Vi arbejder tæt sammen med vores kunder og gør alt hvad vi kan, for at imødekomme de ønsker der er til projektet.  

Det tager tid, at gøre arbejdet ordentligt og med respekt for det oprindelige håndværk og materialer, derfor afslutter vi heller aldrig en opgave, før kunden har set og godkendt arbejdet.  

Hvid er vores yndlingsfarve 

I vores øjne er hvid, nykalkede kirker noget af det smukkeste, og selvom de ikke er fredede, er de i den grad både historiske og bevaringsværdige. Hos Knud Weiland ApS renoverer og kalker vi kirker efter den gamle metode, der har været anvendt gennem mange århundrede. Vores klima slider hårdt på bygningerne, og det kræver jævnligt vedligehold og renovering af bygningerne. Det bedste tidspunkt på året at kalke kirker, er i foråret og sensommeren. Hvis temperaturen kommer ret meget over eller under 15 grader, kan det besværliggøre kalkningen, og gøre resultatet mindre tilfredsstillende. Vi kan kontaktes året rundt, og vi giver gerne tilbud på opgaven i god tid, så den kalkning og renovering kan komme med i budgettet, og tidspunktet for udførelsen kan planlægges.  

Vi vedligeholder rammen om historien

Uanset om det gælder kirker, menighedshuse eller renovering af andre bevaringsværdige bygninger, så har Knud Weiland ApS båden den viden og erfaring, der er brug for, når historien skal bevares, og renoveringen af bygningerne skal udføres med både omhu og respekt. 

Er du i tvivl om en bygning er bevaringsværdig, kan du henvende dig på kommunen. Det er nemlig dem, der vurderer om en bygning er bevaringsværdig, og det gør de udelukkende ud fra ’det ydre’ – altså det arkitektoniske udseende og historien. Skal en bygning erklæres fredet, skal bygningens indre også bringes i spil.   

 

Visionen

Knud Weiland ApS sætter tilfredse kunder øverst på dagsordenen.
Vores vigtigste opgave er at opfylde dine byggedrømme. Det gør vi bl.a. ved at fokusere på tre ting i de projekter, vi beskæftiger os med:

– Du er i centrum

– Vi leverer godt håndværk af høj kvalitet

– Vi er troværdige

Vi sigter efter fuld tilfredshed – og vi rammer plet

Vi sætter en ære i at opbygge et tillidsfuldt og tæt samarbejde med dig; det er afgørende for et tilfredsstillende resultat. Vi udfører altid arbejdet på det aftalte tidspunkt, og vi overholder tidsfrister. Vores håndværkere møder friske og veloplagte, og de efterlader en pæn og ryddelig byggeplads, når dagen er omme.

FÅ ET TILBUD

på dit projekt – ganske uforpligtende